Weggeefkast ’t Bakkershuis

Pak wat je nodig hebt en geef wat je kunt missen…!

Ontmoetingscentrum ’t Bakkershuis start met een weggeefkast.
Doel van de weggeefkast
Minder voedsel verspillen en mensen met weinig geld een steuntje in de rug geven. Vanuit het ’t Bakkershuis dragen we ons steentje bij! Door het ontwerpen en maken van de weggeefkast proberen we vanuit ’t Bakkershuis bij te dragen aan een duurzamere wereld en het versterken van de sociale cohesie in de Montfoortse gemeenschap.
De weggeefkast met levensmiddelen en andere producten is bedoeld voor mensen die het minder breed hebben. Voor de mensen die behoefte hebben aan een plek waar ze levensmiddelen kunnen halen die ze nodig hebben en waarvoor ze niet zelf de middelen hebben om deze in de supermarkt te kopen. In de weggeefkast kunnen inwoners van Montfoort levensmiddelen en verzorgingsproducten plaatsen. Denk aan levensmiddelen zoals soep, rijst, pasta, blikgroenten, hagelslag, jam enz. Toiletartikelen: shampoo, tandpasta, wc- papier, douchespullen, maandverband, tampons, luiers enz.
De voorwaarde is dat de artikelen goed en ongebruikt moeten zijn. Zo help je elkaar!
Hoe werkt het?
Veel mensen houden een stukje maand over aan het eind van hun geld. De weggeefkast kan door inwoners van Montfoort gevuld worden met levensmiddelen en verzorgingsproducten. Alleen als ze nog in de originele, ongeopende verpakking zitten en niet over de houdbaarheidsdatum zijn. De deelnemers van ’t Bakkershuis zorgen ervoor dat de weggeefkast er netjes uit ziet en voldoende gevuld is.
Om de weggeefkast steeds te kunnen aanvullen kunnen we niet zonder donaties in de vorm van levensmiddelen. Maar ook bijvoorbeeld statiegeld bonnen, lege flessen/blikjes zijn welkom. Als er bij winkels spaaracties zijn, zou u dan voor ons de zegels willen sparen, wij kunnen daar altijd iemand blij mee maken. Bij de poort van t Bakkershuis aan het Hofplein staat een ton waar u lege flessen/blikjes kunt achterlaten. Statiegeldbonnetjes of zegeltjes graag in de brievenbus van de Mannenhuisstraat 20
Waar staat de weggeefkast?
De weggeefkast staat in de Mannenhuisstraat achter de tuinmuur van ’t Bakkershuis. Mensen die gebruik willen maken van de kast kunnen op redelijk anoniem spullen pakken. Donaties kunnen mensen zelf in het kastje leggen of op doordeweekse dagen inleveren bij ’t Bakkershuis via de poortdeuren aan het Hofplein of in het krat bij de voordeur.
Om dit op lange termijn vol te kunnen houden zijn er enkele regels die wij vragen om na te leven.
Weggeefkast ’t Bakkershuis
Pak wat je nodig hebt en geef wat je kunt missen…!
De weggeefkast is ontworpen en gemaakt door deelnemers van Ontmoetingscentrum ’t Bakkershuis. ‘t Bakkershuis is een laagdrempelig ontmoetingscentrum voor iedereen die te maken heeft met geheugenklachten en/of beginnende dementie. Wij bieden een ontmoetingsplek in de buurt waar mensen gewaardeerd worden om wie ze zijn en waar iedereen meetelt. Wederkerigheid staat bij ’t Bakkershuis hoog in het vaandel! Je komt wat halen, maar ook wat brengen.
Door het ontwerpen, maken en beheren van de weggeefkast proberen de deelnemers een steentje bij te dragen aan maatschappij.

Spelregels WEGGEEFKAST?
Doneren?
Alleen houdbare levensmiddelen. Producten die nog niet geopend zijn. Geen alcohol of medicijnen. Bijvoorbeeld:
Levensmiddelen zoals soep, rijst, pasta, blikgroenten, hagelslag, jam enz.
Toiletartikelen zoals shampoo, tandpasta, wc- papier, douchespullen, maandverband, tampons, luiers enz.
Maar ook bijvoorbeeld statiegeld bonnen, lege flessen/blikjes zijn welkom. Als er bij winkels spaaracties zijn, zou u dan voor ons de zegels willen sparen, wij kunnen daar altijd iemand blij mee maken. Bij de poort van t Bakkershuis aan het Hofplein staat een ton waar u lege flessen/blikjes kunt achterlaten. Statiegeldbonnetjes of zegeltjes graag in de brievenbus van de Mannenhuisstraat 20

Iets meenemen?
Pak alleen wat je nodig hebt.
Zorg dat er genoeg voor anderen blijft liggen.

Door deze spelregels te volgen, blijft de weggeefkast een fijne en nuttige voorziening voor de gemeenschap.
Voor vragen kunt u bellen met de SWOM
0348-469109