Kerk-Kampeerweekend 2023

In het weekend van 3 t/m 5 juni 2023 is opnieuw een kampeerweekend georganiseerd in recreatiepark Het Grote Bos in Doorn, waarbij het accent ligt op ONTmoeting.
Op het veld de Grothorst voor de tenten en caravans en op het veld de Hoekenk voor de campers zijn in totaal een 9-tal kampeerplekken gereserveerd.
De eerste kampeerders arriveren al op donderdag, een aantal de daaropvolgende vrijdag en zaterdag volgt de rest. In totaal 15 personen en een hond.
In de avond hebben we ons bekwaamd in het Molka (Mölkky)-spel.

Zaterdagmiddag staat op het programma een bezoek aan de Maartenskerk in Doorn. Deze kerk, gebouwd in 1180, blijkt een van de oudste kerken te zijn in de provincie Utrecht. In 885 stond op de plaats van de huidige kerk al en houten kerkje of kapel.
We zijn daar ontvangen door Hans de Wit, die in zijn hoedanigheid van oud-voorzitter van de kerkvoogdij veel over bijzonderheden van het gebouw en de vele restauraties kon vertellen.
In de toren bevindt zich nog een gevangeniscel.
Na het bezoek aan de kerk op zoek gegaan naar een ijssalon waar we na het nuttigen van een verfrissend ijsje via een andere weg terugrijden naar de camping om voorbereidingen te treffen voor de gezamenlijke maaltijd.
Onder de inmiddels opgezette party-tenen staan heerlijke gerechten uitgestald; salades in diverse varianten (o.a. met canard), wraps en goulasch laten zich heerlijk smaken.
Opnieuw is er met blokken hout gegooid. Na het uitzetten van het speelveld voor het Kubb-spel vliegen de blokken van links naar rechts, in eerste instantie zonder de koning te raken. De koning komt pas aan het eind van het spel aan zijn einde.

Zondagmorgen 09.45 uur klokgelui op de camping (men is daar nog op zoek naar iemand die in de zomerperiode de klok wil luiden). Om 10.00 uur wordt er in de Grote Boszaal een kerkdienst gehouden. Bij binnenkomst van onze groep denkt men een zanggroep te zien. We hebben wel gezongen, maar met alle andere aanwezigen.
Het thema van de dienst is: ga DUS op weg. Na Pinksteren de wereld in.
Na de dienst natuurlijk koffiedrinken en het 2e bakkie in de kring bij elkaar op het veldje.
Met de kletspot in de hand de dienst van die morgen nabesproken en afgesloten met het lied van Stef Bos ‘Leer mij’.
De zondagmiddag is iedereen vrij om met een groepje te wandelen of te fietsen, het Arboretum te bezoeken of uit te rusten.
Aan het eind van de middag beslag maken voor het pannenkoeken bakken en om die gezellig gezamenlijk op te eten.
Na de koffie worden de ballen opgepoetst voor het spelen van het jeu de boules-spel op het met hindernissen (kuilen, zand, gras en takjes) bezaaide kampeerveld. Tot aan het moment dat het donker wordt en in wisselende samenstelling van teams wordt in de richting van het kleine balletje gegooid. Op de millimeter nauwkeurig wordt uitgemeten welke bal er het dichtstbij ligt.
Na een laatste drankje is het bedtijd.

Maandagmorgen is het inpakken en wegwezen naar onder andere Montfoort, Denemarken, Duitsland en Friesland.
We zien terug op een waardevol weekend waarbij ontmoeting bijna vanzelfsprekend was.

Johan de Jong